2020. november 23.

Fotó- és képzőművészek, valamint tervezőgrafikusok pályázatait várja az NCK

A cirkuszművészet és a társművészetek kapcsolatát erősítenék.

Három pályázatot írt ki a Nemzeti Cirkuszművészei Központ (NCK), amelyek révén a cirkuszművészet és a társművészetek, illetve a kortárs alkotók kapcsolatát kívánja erősíteni - olvasható az fnc.hu oldalon.

A 130 éves Fővárosi Nagycirkusz arculatának teljes megújítására kiírt pályázaton olyan trendalkotó, kreatív megoldásokat keresnek, amelyek szakítanak a sablonos ábrázolással és kiemelik a cirkuszművészet különlegességét, melynek nélkülözhetetlen eleme a kifejező stílus, emblematikus színvilág ábrázolása.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ fotópályázatával a Fővárosi Nagycirkusz produkcióit és a manézs mögötti világot szeretné a hazai és a nemzetközi fotóművészet tehetségeinek szemével új, egyéni megvilágításba helyezni, bemutatva mindazt a munkát, áldozatot, emberi kitartást és határfeszegetést, ami a közönség szeme elől rejtve marad.

A harmadik művészeti pályázat lebonyolításában a kortárs alkotóművészet támogató intézménye, a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. segíti a Nemzeti Cirkuszművészeti Központot. A több mint tízmillió forint összdíjazású felhívással a cirkuszművészet sokszínű világát és szellemi örökségét szeretnék kortárs nézőpontból illusztrálni, melyben a kitartás, a bizalom és az egyensúly kiemelt szerepet kap.

A pályázati felhívások a Fővárosi Nagycirkusz weboldalán érhetők el.