2019. november 08.

Magyar közelkép a filmfesztiválon

„Close Up HU” címmel különprogramot szentel a közelmúlt magyar filmtermésének a héten kezdődött cottbus-i filmfesztivál.

29. alkalommal rendezik meg a kelet-európai filmek fesztiválját a németországi Cottbus-ban. A november 5-én kezdődött szemle különprogramot szentel a közelmúlt magyar filmtermésének „Close Up HU” címmel.

Összesen húsz magyar rendező filmje kapott meghívást a fesztiválra. Szász Attila Apró mesék, Topolánszky Tamás Yvan Curtiz, Szőcs Petra Deva, Moll Zoltán Engedetlen, Szász János A hentes, a kurva és a félszemű, Nagy Viktor Oszkár Hivatal, Kostyál Márk Kojot és Reisz Gábor Rossz versek című egész estés alkotásai mellett műsoron lesz Bacsó Péter felújított klasszikusa, A tanú eredeti, cenzúrázatlan változata is.

Bakony Alexa, Fatér Ambrus, Meggyes Krisztina, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint, Saufert Ákos, Schwechtje Mihály egy-egy rövidfilmje, valamint Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas alkotása is műsoron van a cottbus-i filmfesztiválon.

Címkék: kultúra film

Indul a Margó Irodalmi Fesztivál

16 órája

Június 3-7. között, ötven programmal várják a szervezők az irodalom, olvasás és kultúra iránt érdeklődőket a Margó digitális felületein.

A Metro ötven éve rögzítette az első magyar koncertlemezt

1 napja

Fél évszázada készült el az első magyar koncertlemez, a Metro együttes Egy este a Metro Klubban... című korongja. Sztevanovity Zorán és Dusán, valamint Frenreisz Károly idézte fel a lemez és a zenekar történetét az MTI-nek.