2019. november 21.

Magyar vámpírok a filmfesztiválon

Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című filmjének nemzetközi premierje az A-kategóriás filmfesztiválon lesz Goán.

76 ország friss filmterméséből mutat be válogatást India nagyszabású nemzetközi filmfesztiválja Goán. A november 20-án kezdődő seregszemlére három magyar alkotás kapott meghívást.

Bodzsár Márk Drakulics elvtárs címmel készült vígjátékát a nemzetközi közönség Goában láthatja először.

Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című, Balsai Móni főszereplésével készült szövevényes thrillere számos fesztiválszereplést követően Goában is műsoron lesz. A különleges látványvilágú, erős hangulatú krimi a braunschweigi fesztivál fődíját, a Fantasporto legjobb forgatókönyv díját, Belgiumban és Szlovéniában pedig a közönségdíjat nyerte el, és nemrég a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál szakmai zsűrije a legjobb film és a legjobb színésznő díjával is kitüntette.

Ahogy a goai fesztivál szervezői korábban már nyilvánosságra hozták, az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című tévéfilmjének világpremierje a versenyprogramban lesz, melybe mindössze 15 alkotás kapott meghívást. A Foglyok az ötvenes évek elején, a Rákosi-korszak legsötétebb napjaiban játszódik Budapesten. Az igaz történetet feldolgozó film egy saját lakásában foglyul ejtett család története Sodró Eliza, Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Porogi Ádám, Molnár Levente, Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor, Soltész Bözse, Kardos Róbert, Csőre Gábor és Vasvári Emese szereplésével.