2020. szeptember 10.

Majdnem húszmillió forintnyi összegért kelt el Ed Sheeran kamaszkori demója

Ötvenezer fontért (19,6 millió forintért) cserélt gazdát kedden egy angliai árverésen Ed Sheeran egy kiadatlan lemeze, amelyet még kamaszkorában készített a brit popénekes - írja az MTI.

Az árverést bonyolító Omega Auctions hihetetlennek nevezte a korong leütési árát, amelyet előzetesen 10 ezer fontra becsültek. "Számítottunk rá, hogy sikerül eladnunk, de az eredmény teljesen felülmúlta a várakozásunkat" - mondta Paul Fairweather, az aukciósház munkatársa.

A Spinning Man című lemezből, amelyet a brit énekes 13 évesen készített, mindössze 20 példány létezik és ebből 19 a zenész birtokában van - írta a BBC hírportálja.

Egy példányt még évekkel ezelőtt odaadott egy rokona barátjának és a korong éveken át elfeledetten hevert egy fiókban, mígnem a szóban forgó barát testvére árverésre bocsátotta. Az A Visual Journey című könyvében a 29 éves Sheeran felidézi, hogy azután írta meg az albumon szereplő dalokat, hogy első szerelme összetörte a szívét. A demón 14 szám szerepel.

Címkék: kultúra

Koncertélmény otthon

1 napja

A Raktárkoncert felvételei már augusztus közepe óta zajlanak, szeptember 21-étől pedig bárki saját otthona kényelméből élvezheti a közel 200 koncert bármelyikét.