2016. november 16.

Mesekönyvet írt a Café Communications ügyvezetője

November 21-én jelenik meg a reklámszakemberként dolgozó első könyves író, Simon Zoltán Ákos tollából a Varázsigék című mesekönyv.

A szerző azzal a szándékkal írta meg a több meséből álló kötetét, hogy a varázslatos történeteken keresztül segítsen a gyermekeknek válaszokat, megoldásokat találni az őket, a saját életükben foglalkoztató kérdésekre. Legyen szó a rendrakásról, az akaratosságról, vagy akár az irigység mibenlétéről.

"Annak idején még apám kezdett mesélni nekem a póniról és a törpéről, akiknek segítségével olyan életre szóló varázsigékre találtam, mint a kérem, a köszönöm vagy éppen a bocsánat. Nem is olyan régen pedig megint előkerültek a kis útitársak, hogy immáron az én gyerekeimmel együtt találkozzanak új és felejthetetlen barátokkal. Vajon mit tanulhatnak a Meztelen Csókától, az Irigy Kutyától vagy éppen a Kupáncsapfától? Alapvető és nem is olyan bonyolult varázsigéket, amelyek nemcsak a mesékben, hanem a mindennapi életben is működnek. Mert a legnehezebb helyzetek is megoldódnak, ha kimondjuk azt, ami a szívünkön van. Egyszerűen, hangosan és bátran" – mondja Simon Zoltán Ákos.

A szerző, aki volt színházkritikus, szövegíró, később a Lowe GGK és Leo Burnett társ-kreatívigazgatója lett, majd 2002 és 2005 között a DDB kreatív igazgatója, 11 éve csatlakozott a Caféhoz, ahol előbb a Café Creative, majd a Café Next vezető kreatív igazgatójaként dolgozott. 2016. áprilistól a Café Communications Kft. ügyvezető igazgatójaként folytatja szakmai pályafutását.

Házhoz viszi a könyveket az időseknek több könyvtár

8 órája

Házhoz viszi a könyveket az időseknek az ország több bibliotékája. Könyvtárosok online mesét olvasnak a négy fal közé szorult gyerekeknek, az otthon maradt felnőtteknek pedig könyvtári podcastokat ajánl a könyvtárak - írja az MTI.