2020. május 21.

228 új tabletet adományozott a Pöttyös Túró Rudi gyártója iskolásoknak

228 új tabletet ad rászoruló iskolásoknak a Pöttyös Túró Rudi gyártója. A FrieslandCampina Hungária olyan hátrányos helyzetű családoknak szeretne segíteni, ahol számítógép híján a gyerekek kimaradnak a digitális oktatásból.

A digitális oktatásra használható táblagépekkel, 228 darab új Huawei tablettel segíti a nélkülöző családokat a FrieslandCampina Hungária. A Pöttyös Túró Rudi és a Milli tejtermékek gyártója azért ajánlotta fel a tableteket, hogy a hátrányos helyzetű családokban élő gyerekek alkalmas eszköz híján ne maradjanak ki a digitális oktatásból, sőt, a nyári szünet alatt alkalmuk nyíljon a felzárkózásra. A Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézetének friss elemzése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a koronavírus járvány miatt a diákok egyharmadához nem vagy csak erősen korlátozottan juthat el az online távoktatás, miközben több más térségben ez az arány egytized. A tejipari cég ezért úgy döntött, hogy adományának egy része Friesland üzemének otthont adó Mátészalkára, további tabletek pedig a borsodi Alsózsolcára, a szabolcsi Baktalórántházára kerülnek.

„A FrieslandCampina mátészalkai tejüzeme révén felelős gazdasági szereplője a Szabolcs-Szatmár-Beregi térségnek. Beruházásaink, több száz alkalmazottunk és beszállítónk által hozzájárulunk a térség gazdaságának és agráriumának fejlődéséhez. Tudjuk, hogy az oktatás, valamint a digitális világhoz való hozzáférés elengedhetetlen a gyermekek fejlődéséhez és sikeres jövőjéhez, ezért a nekünk otthont adó térség érdekében fontosnak tartjuk, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben a rászoruló családok segítségére legyünk, hogy minél több gyereknek így adjunk esélyt a felzárkózásra" – mondta Szautner Péter, a FrieslandCampina Hungária vezérigazgatója.

Abban, hogy az adományok további legmegfelelőbb helyekre kerülhessenek, az Ökumenikus Segélyszervezet is segíti a vállalatot. A Segélyszervezet családok átmeneti otthonai, tanodája, illetve a közösségi programokat működtető intézményei részesülnek a felajánlásban. Az általuk elért gyerekek a gépeknek köszönhetően részt vehetnek digitális alapképzésen, megismerhetik a tabletek használatát és azt, hogy azok hogyan segíthetik a tanulásukat.

„Az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt célkitűzése, hogy valódi esélyt kínáljon a hátrányos helyzetű gyermekeknek a felzárkózásra. A járvány miatt kialakult helyzetben most ebben minden korábbinál nagyobb szerepe van a digitális eszközöknek, ezért munkatársaim óriási örömmel fogadták a vállalat felajánlását. A Segélyszervezethez eljuttatott tabletek országszerte 10 intézményünkben – átmeneti otthonokban, közösségi pontokon, tanodákban – fogják betölteni fontos küldetésüket. A gyerekek ezek segítségével tanulnak majd, illetve az eszközökkel munkatársaink segítik a kisdiákokat a digitális alapkompetenciáik fejlesztésében is" – mondta az adomány kapcsán Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.