„Az e-kereskedőknek nagy lendületet adott a mostani helyzet”

„Az e-kereskedőknek nagy lendületet adott a mostani helyzet”
Médiapiac2020. április 25.

A koronavírus idején egy naponta frissülő, a magyar piacra vonatkozó, saját adatokat tartalmazó helyzetjelentést publikál a HD marketing. Mint azt a Médiapiacnak elmondták, az E-kereskedelmi Helyzetjelentéssel a céljuk, hogy segítsék a piac szereplőit, ezért rendszeresen összegyűjtik a közösségi kommunikáció, a hirdetések és a hírlevelezés területére vonatkozó javaslatokat, hogy választ kapjanak a kérdésre: hogyan lehet hatékonyan kezelni ezt a marketing szempontból is jelentős kihívást jelentő időszakot.

Pandémia a VUCA World-ben I.

Pandémia a VUCA World-ben I.
Bodnár Erika2020. április 23.

Dr. Szilágyi Judit, a Comeandgrow tanácsadó cég ügyvezető igazgatója, üzleti coach, a FranklinCovey Magyarország szenior trénere. A szakember, aki a vállalati kultúra fejlesztésének elkötelezett híve, a Médiapiacnak adott interjú első részében arról beszél, hogy mire tanít minket egy világjárvány, mi az a VUCA, és mit jelent az agilis cégvezetés a pandémia idején.

„A magyar fogyasztók nagyra értékelik a proaktív kommunikációt”

„A magyar fogyasztók nagyra értékelik a proaktív kommunikációt”
Médiapiac2020. április 21.

2020 áprilisától, azaz a kijárási korlátozás első napjaitól kezdődően heti rendszerességgel méri az Ipsos a koronavírus fogyasztói magatartásra gyakorolt hatásait. Ténylegesen használható, napi gyakorlatba átültethető eredményeket, javaslatokat adnak át az ügyfeleikre és az iparágra szabva, speciális esetekben pedig már az adott márkával kapcsolatos változásokat, alakuló percepciókat is monitorozzák. De vajon mi hívta életre a kutatássorozatot, milyen módszertannal dolgoznak, és milyen markáns eltéréseket azonosítottak eddig? Kiderül a vállalat két szakemberének, Földes Annamáriának és Balogh Sárának a Médiapiacnak adott interjújából.

Hogyan táplálja a közösségi média a félelmet és pánikot?

Hogyan táplálja a közösségi média a félelmet és pánikot?
Hegyi Henrietta2020. április 21.

Messze nem csak az álhírek okoznak problémát a közösségi médiában. A karantén miatt kialakult frusztráltság sok esetben olyan magatartást hoz ki az emberekből, amilyet normál esetben nem tanúsítanának, ráadásul az interneten akár arc nélkül is beleszólhatnak az egyes témákba, ami tovább fokozza az aktív megnyilatkozást.

Etesd a dokit!

Etesd a dokit!
Bodnár Erika2020. április 20.

Keve Márton, az ötletgazda, mesterségét tekintve szakács. Magyar-brit állampolgár, tizenkét évnyi világjárás után tért haza, hogy itthon kamatoztassa tudását, amikor közbeszólt a koronavírus-járvány. A mesterség, a helyszín, és a híres brit jótékonykodási attitűd azonban megmaradt: ezek hívták életre az Etesd a dokit! civil kezdeményezést, mely egészségügyi dolgozók étkeztetését vállalja, a pandémia idején.

#NektekSzólATaps ma

#NektekSzólATaps ma
2020. április 7.

Április 7-e van, az egészségügyi világnap. Ebből az alkalomból a RAS esti tapsolásra buzdítja az olvasóközönségüket: ma 20 órakor szóljon a taps az egészségügyi dolgozóknak!

A kép itt tekinthető meg

A vírus miatt a „felhőélményt″ keresik a vállalatok

2020. május 25.

Az informatikai beruházások volumenét nem tépázta meg a koronavírus-járvány – derül ki az adatközponti és hálózati informatikai megoldások terén hazánkban piacvezető Hewlett Packard Enterprise szakértői véleményéből.