Hogyan táplálja a közösségi média a félelmet és pánikot?

Hogyan táplálja a közösségi média a félelmet és pánikot?
Hegyi Henrietta2020. április 21.

Messze nem csak az álhírek okoznak problémát a közösségi médiában. A karantén miatt kialakult frusztráltság sok esetben olyan magatartást hoz ki az emberekből, amilyet normál esetben nem tanúsítanának, ráadásul az interneten akár arc nélkül is beleszólhatnak az egyes témákba, ami tovább fokozza az aktív megnyilatkozást.

Etesd a dokit!

Etesd a dokit!
Bodnár Erika2020. április 20.

Keve Márton, az ötletgazda, mesterségét tekintve szakács. Magyar-brit állampolgár, tizenkét évnyi világjárás után tért haza, hogy itthon kamatoztassa tudását, amikor közbeszólt a koronavírus-járvány. A mesterség, a helyszín, és a híres brit jótékonykodási attitűd azonban megmaradt: ezek hívták életre az Etesd a dokit! civil kezdeményezést, mely egészségügyi dolgozók étkeztetését vállalja, a pandémia idején.

Hogyan hozták ki a vírushelyzetből a legjobbat Kínában a nagy márkák?

Hogyan hozták ki a vírushelyzetből a legjobbat Kínában a nagy márkák?
Hegyi Henrietta2020. április 17.

Kínában már a végéhez közeledik a járvány miatt kialakult vészhelyzet, a legtöbb nagyvárosban az élet elkezdett visszaállni a megszokott kerékvágásba. Ez azzal is együtt jár, hogy az ország területén működő vállalatok eljutottak abba a fázisba, amikor levonhatják a rövidtávú következtetéseket a kampányok hatékonyságával kapcsolatban. A következőkben néhány szemléletes példa következik, amik ötletet adhatnak akár a hazai márkák számára is a karantén idején folyó kampányokhoz.

Az alkoholfürdőtől a káposztaevésig

Az alkoholfürdőtől a káposztaevésig
2020. április 9.

Forró fürdővel és fokhagymával is kezelhető a közösségi médiában terjedő hírek alapján a koronavírus által okozott felsőlégúti megbetegedés. Utánajártunk, milyen hatékonysággal veszik fel a küzdelmet a közösségi oldalak az dezinformációval szemben.

Pozitív és negatív példák – a válságban megjelenő márkák

Pozitív és negatív példák – a válságban megjelenő márkák
Hegyi Henrietta2020. április 8.

A vírus érzékelhetően befolyásolja a vevők médiafogyasztását és áruvásárlási szokásait, emiatt a marketingszakembereknek ki kell találniuk, hogyan alkalmazkodjanak és milyen új kommunikációs módszereket vessenek be az emberekkel való kapcsolattartásra. Vagy éppen milyeneket ne vessenek be – az esettől függően.

Jól vizsgázott az online oktatás

2020. május 8.

A Telenor megbízásából az Ipsos által végzett kutatásból kiderül, hogy a kedvezőtlen körülmények ellenére a diákok többsége szerint jól ment a váltás a távoktatásra.

A GVH is részt vesz a nemzetközi ellenőrzésében

2020. május 8.

Csatlakozott azon európai fogyasztóvédelmi hatóságokhoz, akik az Európai Bizottság koordinálása mellett átfésülik az online platformokon a COVID-19 járvánnyal összefüggésben népszerűsített termékek reklámjait.