2020. március 26.

A Starbucks is támogatja a magyar egészségügyi dolgozókat

A Starbucks is szolidáris a magyar egészségügyi dolgozókkal, akik a koronavírus elleni harc frontvonalában állnak helyt. Ezért március 20. óta érintkezésmentes kávé-házhozszállítással támogatja a hazai intézményeket.

A Starbucks kiemelt figyelemmel kíséri a koronavírussal kapcsolatos helyzetet, amely többletterhet ró a magyar egészségügyi dolgozókra. A kávézólánc ezért döntött úgy, hogy saját eszközeivel támogatja az érintetteket.

A vállalat saját munkavállalói március 20. óta folyamatos kávé-házhozszállítást biztosítanak több hazai intézmény számára is. Az igények felmérése alapján szemes, illetve őrölt kávét juttattak el budapesti, debreceni, szegedi és pécsi egészségügyi központokba, többek között a Heim Pál Gyermekkórházba, a Szent János Kórházba, a debreceni Kenézy Gyula Kórházba, a Szegedi Kettes Kórházba, a Pécsi Megyei Kórházba, a SOTE sürgősségi részlegére, és a Péterfy Sándor Utcai Kórházba is. A támogatást saját futárokkal, érintkezésmentesen szállítják ki az egészségügyi dolgozóknak.

„Minden tisztelet megilleti a magyar egészségügyi dolgozókat, akik közösségünk érdekében mindent megtesznek a járvány leküzdéséért" – mondta el Kerek Fanni, a Starbucks hazai brand managere. – „A Starbucks törekszik arra, hogy aktív résztvevője legyen a helyi közösségi életnek, ezért tartjuk fontosnak, hogy ebben a nehéz helyzetben kávénkkal támogassuk azokat, akiknek talán az egyik legnagyobb szüksége van a kitartásra.”

Akcióban a csodakacsa

14 perce

Összefogásra szólította fel a piaci szereplőket a Wonderduck-POP cégcsoport.

#múzeumozzaszobádból

20 perce

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is csatlakozott a kezdeményezéshez.