Miután egy capitoliumi tüntetőt tényleg lelőttek, már azzal mentegetőzött, hogy azt nem is úgy gondolta, és magyarázkodásába még a fehér felsőbbrendűség témakörét is belekeverte.

Elszabadultak az indulatok a washingtoni Capitolium épületénél múlt szerdán tartott tüntetés során, a zavargásnak halálos áldozatai is voltak, köztük egy veterán katonanő, Ashli Babbitt. Őt az épületen belül lőtte le egy rendőr.

Azonban még a lövöldözés előtt történt az, hogy a Twitteren többen is azt írták: a rendőröknek erőteljesebben, akár fegyverrel kellene fellépniük a tüntetőkkel szemben. A nagy-britanniai LBC rádióadó egyik műsorvezetője, Shelagh Fogarty sem riadt vissza attól, hogy kifejezze véleményét. Ő azt írta egy olyan videóra válaszul, amelyen Trump-támogatók állnak szemben a rendőrökkel, hogy „lőjék le őket” - hívta fel a figyelmet az esetre a V4NA hírügynökség.

Fotó: Forrás: V4NA

Az egyszerű, de annál durvább bejegyzés sokakat felháborított, és ennek hangot is adtak. Fogarty ezután kezdett el mentegetőzni az interneten, például azzal, hogy ez az egész valójában a fehér felsőbbrendűségről szól. Szerinte ezek az emberek csak azért tudtak betörni a Capitolium épületébe, mert fehér a bőrük, és valójában senkinek sem kellene ott lennie. Többször bizonygatta azt is, hogy nem akarja, hogy bárkit is lelőjenek, jóllehet első posztja épp ezzel ellentétes véleményről tanúskodik.

Shelagh Fogarty azzal is próbálta menteni magát és a kijelentését, hogy szerinte félreértették őt az emberek. Ráadásul szerinte, ha fekete bőrű tüntetők támadták volna meg a törvényhozás épületét, azokat is lelőtték volna.

Miután aztán kiderült, hogy egy tüntetőt ténylegesen lelőttek a Capitoliumban, már Fogarty is sajnálkozott, és úgy fogalmazott, hogy a posztja otromba volt.

A sok panasz miatt az LBC rádióadó úgy döntött, hogy kivizsgálást indítanak a műsorvezető ellen. Shelagh Fogarty egyébként az indulatokat szító posztját azóta törölte, de többen is készítettek róla képernyőfotót, így nem tűnt el nyomtalanul.

Borítóképünk illusztráció