Az viszont nem bántja őket, hogy van kategória, ahol csak fekete jelöltek vannak. Ahogy az sem, hogy korábban fekete jelölt is megnyerte már a kategóriájukat.

Visszautasította a Grammy-jelölést három előadó, akiket a gyerekzenei albumok kategóriájában jelöltek a neves díjra. A lépést azzal indokolták, hogy a kategóriában minden jelölt fehér bőrű. Az érintett előadók Alastair Moock, a The Okee Dokee Brothers és a Dog on Fleas - írja a V4NA hírügynökség.

Alastair Moock szerint egy ilyen év után nem jó, hogy csak fehér bőrű jelöltek vannak. Bár ő maga szeretne Grammy-díjat kapni, nem így, amikor a pálya nem mindenki számára kiegyenlített.

A The Okee Dokee Brothers egyik tagja pedig azt mondta, hogy úgy vélték, a visszalépéssel tudnak a legjobban tiltakozni és kiállni azon színes bőrű kollégáik mellett, akiket sokszor kihagynak a jelölésekből. Szerinte az ő csapatuk nem csak abból áll, hogy fehérek gitároznak a gyerekeknek, ők be akarnak fogadni mindenféle zenét a közösségükbe.

Mindeközben a Not the Bee oldala rámutatott, hogy az elmúlt években a gyerekzenei kategóriában volt színes bőrű nyertes, erről viszont már nem számoltak be a visszalépő zenészek. Emellett azzal sem foglalkoztak, hogy más kategóriákban, például a rapnél, szinte csak színes bőrűek vannak a jelöltek között.

Borítóképünk illusztráció

Címkék: grammy