2020. április 06.

Kampányokkal segít az Extreme Net

Kreatív kampányokkal segíti a kis- és középvállalkozásokat a járvány idején az Extreme Net Digitális Kommunikációs Ügynökség.

Az amerikai iroda a Stanzione 87 olasz étterem és borbárnak segít a kommunikációban. A koronavírus okozta járványhelyzetre egy egészen újszerű megoldással álltak elő. Házhozszállításnál nem az elkészült pizzát szállítják ki a futárok, hanem annak összetevőit külön csomagolva, amit mindenki maga állíthat össze és süthet meg saját otthonában. A pizza doboz pedig a receptet tartalmazza.

A kampány az Instagramon indult, egy tutorial videóval, amelyet az ügynökség kinti kollégái készítettek. A kampány következtében az elmúlt két hétben több mint 1500-zal nőtt a követők száma, a kampány bekerült a helyi hírekbe és jelentősen megnőtt és folyamatosan növekszik a rendelések száma. Ezzel a nehéz helyzetbe került kisvállalkozásnak sikerült a már korábban megszokott működést megtartani és tovább fejlődni.

„Az ötlet nem csak azért sikeres, mert összehozza az otthon rekedt családokat a közös időtöltésen, a főzésen keresztül, de extra biztonságot is nyújt a járvány idején történő ételrendelésnél” – fogalmazta meg Józsa Ferenc, az ügynökség vezetője.

Itthon a járvány miatt nehéz helyzetbe került Mandala Jógastúdiókat támogatja az ügynökség a digitalizációban és az online átállásban, valamint egy charity kampányban. Elsőként a Mandala Jógastúdiók jógaóráinak online felületekre történő átterelése történt meg.

A Mandala Jógastúdiók a koronavírus miatti intézkedések idejére online oktatási felületükön mindenki számára ingyenesen hozzáférhetővé tették oktatóvideóikat és az élőben jelentkező jógaórákat. Ehhez egy támogatói kampány is indult, hogy a zárva tartást adományok formájában azzal az összeggel támogathassák a jógázók, amennyit egyébként is kifizetnének az órákért. Tehetik mindezt a már meglévő bérleteik felhasználásával, vagy online fizethető támogatójegyek vásárlásával. A közösségi felületeken minden nap ingyenesen, bárki számára nézhető órák vannak, egy háttér felületen pedig előre feltöltött gyakorlások és tanfolyamok.

A kampány második szakaszában a teljes oktatóképzés kerül digitális platformra. Ez egy jelentős üzletág a stúdiólánc működésében. A termek bezárása és a képzések leállítása gyakorlatilag megszűnést jelentette. Azonban az ingyenes óráknak és a közösség támogatásának, valamint bérlethasználatának köszönhetően az oktatók és a stúdiók is stabilizálódni tudtak. A teljes oktatási üzletág onlinera állítása pedig a szinte a normál üzletmenet visszatérését jelenti - írják.