2020. április 07.

Koronavírus infógombbal bővül az ÉletMentő applikáció

Az újítás a Tigra Informatikai Csoport támogatásával és részvételével valósulhatott meg.

A koronavírus miatt kialakult helyzetben két fontos újdonság került az ÉletMentő applikációba. Az újítások egyike a Koronavírus információ gomb, amely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a magyar kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára, így ez a fontos információs oldal mostantól közvetlenül elérhető az ÉletMentő applikációból.

A másik újítás, hogy az applikáció ún. push üzenetek vagy értesítések formájában el tudja küldeni a legfrissebb létfontosságú információkat azoknak, akik letöltötték az ÉletMentő alkalmazást.

„A Vodafone Magyarországnál azon dolgozunk, hogy minden tőlünk telhető módon támogassuk Magyarországot a koronavírus miatt kialakult rendkívül nehéz helyzetben. Ebben az időszakban kiemelt fontosságú az információszerzés, így ebben is szerettük volna segíteni mind a hatóságokat, mind a lakosságot. Éppen ezért arra ösztönözzük a lakosságot, hogy ha még nem tették meg, töltsék le az ÉletMentő alkalmazást saját maguk és szeretteik telefonjára is” – mondta el Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

„Az ÉletMentő applikáció elsődleges célja az, hogy megkönnyítse a segélyhívást úgy, hogy a mentők gyorsan, sok információhoz juthatnak. A frissítés révén az alkalmazás olyan új funkciókkal bővül, melyek közvetve szintén az életmentést szolgálhatják” – emelte ki Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.