2020. november 13.

Rég várt funkció érkezik a Messengerbe és az Instagramra

Hamarosan az európai, így a magyar felhasználók számára is elérhetővé válik a Messengerben és az Instagram egységes üzenetküldő felületén a Vanish mode névre keresztelt funkció.

Ha a Vanish mode-ot ezt bekapcsoljuk, az adott felhasználóval közös üzenetfolyamban váltott üzenetek automatikusan eltűnnek a chatfelület bezárásakor.

Az új funkciót november 16-ától kezdődően fokozatosan aktiválja majd a Facebook a Messenger és az Instagram mobilalkalmazásokban. Az Eltűnéses mód korábban már elérhető az amerikai, és néhány más országban élő felhasználók számára, de az európai felhasználók körében most debütál.

A működési elv egyszerű: ha valaki látta az adott üzenetet, és elhagyja a chatfelületet, az üzenet megsemmisül. Rendkívül egyszerűen aktiválni lehet: a hagyományos chatfelületen felfelé kell húzni az ujjunkat hozzá. Ha ugyanezt még egyszer elvégezzük, visszatér a hagyományos üzenetküldő felület, amelyben az üzenetek olvasás után is megmaradnak. Annak érdekében, hogy mindenki boldoguljon a használatával, az Eltűnéses mód első használatakor egy olyan képernyő jelenik meg, amely elmagyarázza az üzemmód használatát.

Kizárólag a Facebookon vagy Instagramon ismerősnek felvett felhasználókkal lehetséges aktiválni az Eltűnéses módot, idegenekkel nem. Ráadásul az eltűnős üzenetek módba váltást jóvá kell hagynia a másik félnek is, mielőtt bekapcsol. Ha pedig valaki képernyőmentést rögzítene az eszközön, mialatt aktív az Eltűnéses mód, a másik fél erről értesítést kap. Az Eltűnéses módban is meg lehet osztani GIF-eket, emojikat vagy reakcióikonokat, ahogyan azt a felhasználók a Messengerben már megszokhatták.