2020. október 16.

Rendhagyó koncerten mutatták be az 5G hálózatban rejlő lehetőségeket (videó)

Bár a két zenész a produkció során nem volt egy helyen, az összhang mégis tökéletes volt közöttük.

A Vodafone megcsinálta Magyarország első 5G koncertjét a Vodafone Digitális Díj gálán, ahol az Irie Maffia énekesnőjét, Senát és a zenekar gitárosát, Szekér Ádámot kötötték össze 5G kapcsolaton keresztül Budapest két távoli pontjáról, akik így teljes harmóniában, valós idejű szinkronban zenélhettek egymással. Sena az V. kerületi Gerbeaud kávéházban, Szekér Ádám pedig a Vodafone IX. kerületi székházában lépett színpadra anélkül, hogy a köztük lévő közel 4 kilométeres távolság gondot okozott volna, köszönhetően az 5G sebességének és minimális késleltetésének.

A koncertbe olvasóink itt tudnak belehallgatni:A Vodafone a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként indította el 2019 októberében a mindenki számára elérhető kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában. A tavalyi év során a szolgáltató több tesztet is bemutatott ennek segítségével, többek között egy távolról, 5G kapcsolaton keresztül irányítható személyautó segítségével.

A szolgáltató a következő hetekben közel 200 bázisállomáson fogja felkapcsolni az 5G-t Budapesten és környékén, így a főváros szinte teljes területén elérhetővé válik az 5G szolgáltatás a Vodafone ügyfelei számára.