2020. május 11.

Speciális járművel támogatja a járvány elleni küzdelmet a Toyota

A koronavírus elleni védekezést segítő Toyota Japánban olyan járművet ad át a Showa Egyetemi Kórháznak, amit kifejezetten a súlyos COVID-19 fertőzésben szenvedő betegek szállítására terveztek.

A Japában forgalmazott Toyota Hiace alapjaira épülő autót kifejezetten úgy alakították ki, hogy utasterében ellenőrizhető legyen a levegőben lebegő folyadékcseppek áramlása. A belső térben a vezetőülést és ez első utasülést elválasztották az utastér hátsó részétől, ahonnan egy ventilátor folyamatosan az autón kívülre pumpálja a levegőt, hogy a hátsó szakasz fertőzött levegője semmiképpen ne kerülhessen át az elülső részbe.

A Toyotánál már egy ideje felmerült a gondolat, hogy készítsenek olyan járműveket, amelyek kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből, ezért a mérnökök kikérték az egészségügy frontvonalában dolgozók véleményt arról, milyen gyakorlati problémákkal szembesülnek, és mi jelenthetne erre megoldást.

A Toyota Csoport ezt a kezdeményezést a nagy sikerű Toyota Kokoro Hakobu projekt keretében szervezte meg az élvonalban küzdő egészségügyi szakemberek támogatására, akik keményen dolgoznak a betegek diagnosztizálásán és kezelésén. Az egészségügyi intézményeknél és az önkormányzatoknál nagy az igény a COVID-19 vírussal fertőzött betegek biztonságos szállítására, ezért a Toyota további segítő lépéseket tervez, hogy az érintett intézmények még hatékonyabban védekezhessenek a vírus terjedése ellen - írják.