2020. április 04.

Összefog a P&G, a Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzetközi Szervezetek Szövetsége

A vállalat kezdeti 10 millió amerikai dollár értékben adományoz háztartási termékeket és tisztítószereket Európában.

A Procter & Gamble 10 millió dollár értékben adományoz Európában egészségügyi és higiéniai, valamint háztartási termékeket, fertőtlenítő szereket, illetve pénzügyi támogatást nyújt a rászorulók számára.

A támogatás keretében a P&G 1 millió dollárt adományoz a Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold Szövetségén keresztül a COVID–19 elleni küzdelem támogatására, valamint a szövetség nemzeti szervezeteinek erőfeszítéseire Európában, hogy segítsék a veszélyeztetettek életét ebben a kihívásokkal teli időszakban.

Itthon, a vállalat a Magyar Vöröskereszt szervezetén keresztül személyes higiénés termékeket és mosószereket juttat el a közeljövőben a munkájukat a koronavírus miatt elvesztett kisgyermekes családok számára. Közel 100 000 db termék jut el a rászorulókhoz. A családok mellett a termékadomány kedvezményezettjei egészségügyi és szociális intézmények is.

„A P&G elkötelezett, hogy jelentős lépéseket tegyen a rászoruló közösségek és a frontvonalban dolgozók megsegítése érdekében. Nem tudjuk megjósolni, hogy a válság hogyan és mikor ér véget, de elkötelezettek vagyunk, hogy a megoldás részesei legyünk. Mozgósítottuk a vállalat és partnereink teljes kapacitását, hogy segítsünk a szükség idején, és ott leszünk munkavállalóink, fogyasztóink és közösségeink számára – fokozva a jóért tett erőfeszítéseket – bármennyi ideig is fog tartani” - nyilatkozta Loic Tassel, a P&G európai elnöke.